Artikelindex

 logo 2

 

Soep van de Slandse Bataat

soep

  • Klein beetje olie in de pan en een knoflookteentje en ui aanfruiten
  • 500 gram bataten schillen, in blokjes snijden en in de pan doen
  • Groentebouillon 250 ml toevoegen
  • 15 minuten koken
  • Pureren met de staafmixer
  • Kokosmelk 200 ml er doorheen verwarmen
  • Pittige variant: rode peper toevoegen of een halve eetlepel rode currypasta
  • Om uw gasten of u zelf te verrassen, maak de soep dan eens met onze paarse bataat  

   

Stamppot van de Slandse Bataat met zongedroogde tomaatjes, rucola en feta

stamppot met feta

  • Bataat in blokjes snijden
  • 20 min koken
  • Stampen
  • Fetablokjes, zongedroogde tomaatjes en rucola toevoegen
  • Op smaak brengen met peper en zout

 

 

 

Kapsalon van de Slandse Bataat

kapsalon

  • Was de bataten, dep ze goed droog en snij er friet van
  • Kruiden naar smaak en 30 minuten in de oven op 200 graden
  • Kipdijen of kipfilet in stukjes snijden en kruiden met shoarmakruiden
  • Kip gaar bakken in de koekenpan
  • Als de friet klaar is de kip erover verdelen
  • Gemalen kaas erover strooien en 3-5 min terug in de oven zetten
  • Verdeel ijsbergsla, tomaatjes en rode ui erover
  • Knoflooksaus erover

 

 

Chips van de Slandse Bataat

chips

  • Snij de bataat in dunne plakjes (schillen hoeft niet en geeft een mooi randje aan de chips)
  • Tweemaal frituren, tijd afhankelijk van dikte plakjes
  • Eventueel zout of kruiden naar smaak

 

  

 

Gepofte Slandse Bataat

gepoft 2

  • Bataat schoonborstelen en halveren
  • In aluminiumfolie een uurtje in de oven op 180 graden
  • Sausje maken van ricotta met verse munt en knoflook

 

 

  

Slandse Bataatblokjes uit de oven

blokjes

  • Bataten in blokjes snijden
  • Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld aardappelkruiden
  • Klein beetje olie erover en 30 min in de oven of airfryer op 180 graden
  • Leuk om 3 kleuren te mixen

  

 

 

 

 

Zuurkool stamppot met Slandse Bataat

zuurkool

  • Kook de Slandse Bataat en zuurkool gaar
  • Giet het af en doe er een klontje boter bij
  • Stamp alles door elkaar
  • Ook lekker met stukjes ananas er doorheen gestapt
  • Eet het met rookworst en of zuurkool spek

 

 

Friet van Slandse Bataat

  • Was of schil de Slandse Bataat
  • Snij deze in reepjes
  • Voeg een beetje olie toe
  • Zout en peper of kruiden naar smaak
  • Bak ze in de oven of airfryer 20-30 min bij 180 graden
  • Let op, ze worden niet zo knapperig als van ‘gewone’ aardappels
  • Dien op meet een lekker stukje vlees en een frisse salade